Španielsku infantku Cristinu budú vyšetrovať pre daňové podvody

NETKY.SK • 7 November 2014, 15:51 • 2 min
Španielsku infantku Cristinu budú vyšetrovať pre daňové podvody

MADRID - Súd v španielskej Palme de Mallorca podporil dnes obvinenia vo veci daňových podvodov proti princeznej Cristine de Borbón, sestre nového španielskeho kráľa Filipa VI.

slovakia

left justify in out

Zároveň zamietol odvolanie voči obvineniam, ktoré pôvodne vzniesol súd nižšej inštancie. Vyšší súd dnes tiež rozhodol, že voči princeznej stiahne obvinenia z prania špinavých peňazí, informovala agentúra Reuters.
     

Najmladšiu dcéru kráľa Juana Carlosa, 48-ročnú infantku Cristinu, vojvodkyňu z Palmy de Mallorca, vyšetrujú v súvislosti s jej činnosťou v charitatívnej nadácii Nóos, ktorú viedol jej manžel Iňaki Urdangarín. Ten je tiež vyšetrovaný pre obvinenia z podvodu, daňového úniku, falšovania dokladov a sprenevery šiestich miliónov eur verejných financií prostredníctvom uvedenej nadácie.
     

Dnešnému rozhodnutiu predchádzali štyri roky vyšetrovania. Infantka Cristina a jej manžel sa už vyše dva a pol roka nezúčastňujú na oficiálnych podujatiach kráľovskej rodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona