Španielsko znižuje na leto ceny lístkov na vlaky a autobusy pre mládež

NETKY.SK • 13 Máj 2023, 15:30 • 2 min
Španielsko znižuje na leto ceny lístkov na vlaky a autobusy pre mládež

MADRID - Španielska vláda tento týždeň oznámila, že znižuje ceny vlakových a autobusových lístkov pre mladých ľudí počas leta vrátane transeurópskych preukazov Interrail. Chce ich tak povzbudiť, aby cestovali.

slovakia

left justify in out

Zľavy budú platiť tri mesiace od 15. júna do 15. septembra 2023. Ich cieľom je "podporiť letné cestovanie mladých ľudí a pomôcť pri obnove sektora kultúry a cestovného ruchu po pandémii ochorenia COVID-19," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva dopravy. Ponuka platí pre každého vo veku 18 až 30 rokov, kto má bydlisko v Španielsku. Zahŕňa zľavy až do výšky 90 % na štátne autobusy a vlaky na krátke a stredné dlhé vzdialenosti. Ministerstvo znižuje tiež na polovicu ceny lístkov v rýchlovlakoch spoločností AVE a Interrail, ktoré umožňujú občanom Európskej únie (EÚ) využívať vlaky v 33 krajinách bloku, pričom zľava 50 % sa vzťahuje na lístky rezervované prostredníctvom španielskeho štátneho železničného dopravcu Renfe.

 

Rozhodnutie o znížení cien letných cestovných lístkov pre mladých ľudí prichádza v čase, keď sa Španielsko pripravuje na lokálne a regionálne voľby 28. mája a koncoročné parlamentné voľby, v ktorých hrozia tesné výsledky. Španielsko v rámci protiinflačných opatrení už vlani v septembri zaviedlo bezplatné železničné preukazy pre regionálne a prímestské vlaky. Podľa Renfe bolo v 1. štvrťroku 2023 v rámci tejto schémy vydaných 2,1 milióna preukazov. Nemecko medzitým zaviedlo od 1. mája nový lístok, ktorý umožňuje cestovať po celej krajine za 49 eur mesačne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies