Španielsko zmení zákony pre efektívnejší boj proti dopingu

NETKY.SK • 16 November 2016, 16:00 • 2 min
Španielsko zmení zákony pre efektívnejší boj proti dopingu

MADRID - Španielsko sa chystá zmeniť zákony, ktoré by mali dopomôcť k efektívnejšiemu boju proti dopingu.

slovakia

left justify in out

Svetová antidopingová agentúra (WADA) suspendovala pred ôsmimi mesiacmi Španielov za nedostatočnú antidopingovú legislatívu. V stredu začal parlament pracovať na prijatí zákonov.

 

Funkcionári sa vyjadrili, že je len otázka času, kedy vstúpi nová legislatíva do platnosti. Pripravenosť legislatívnych zmien potvrdil aj najvyšší vládny predstaviteľ pre šport Miguel Cardenal.

 

"Zmeny sú dôležité, aby sme sa uistili, že naši športovci sa riadia rovnakými pravidlami ako tí vo svete. Je zásadné, aby medzi pravidlami rôznych národných federácií neboli veľké rozdiely," povedal Enrique Gomez Bastida, riaditeľ španielskej antidopingovej agentúry.

 

Na základe nového zákona sa budú v budúcnosti udeľovať tvrdšie sankcie za dopingové prehrešky, legislatíva umožní potrestať aj vyšší počet priestupkov. "WADA sa teší prijatiu pripravovanej legislatívy zo španielskej strany v skoršom termíne, môže tak skontrolovať, či je v súlade s kódexom. Ak to bude v poriadku, nezávislá kontrolná komisia vydá odporúčanie na jej prijatie," objasnil hovorca WADA Ben Nichols.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies