Španielsko zasahuje proti ľuďom, ktorí si vecami obsadzujú miesta na pláži

NETKY.SK • 14 August 2016, 15:36 • 2 min
Španielsko zasahuje proti ľuďom, ktorí si vecami obsadzujú miesta na pláži

MADRID - Čoraz väčší počet španielskych miest a obcí podniká opatrenia proti ľuďom, ktorí si nechávajú na pláži opustené uteráky a iné veci, aby si obsadili dobré miesto. Napísal to dnes španielsky denník El País.

slovakia

left justify in out

Ľudia, ktorí majú takéto praktiky, riskujú pokutu alebo skonfiškovanie spomínaných predmetov.


"Rozhodli sme ísť o krok ďalej a dali sme miestnej polícii pokyny, aby odstránila veci, ktoré sú len tak ponechané od skorého rána na pláži a verejné priestranstvo menia na súkromný pozemok," povedal pre denník José Manuel Prieto, predstaviteľ východošpanielskeho mesta Gandia.

 

Už len samotné oznámenie o prísnejších predpisoch stačilo, aby sa Gandia zbavila problému, napísal denník El País.


Turistom, ktorí sa aj napriek riziku skonfiškovania plážových vecí rozhodnú porušiť pravidlá, hrozí pokuta vo výške do 720 eur.


Gandia, približne 65 kilometrov južne od mesta Valencia, zažíva cez leto nárast v počte obyvateľov zo 75.000 na 300.000 a patrí k mnohým španielskym prímorským letoviskám, ktoré takéto pravidlá zaviedli.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies