Španielsko zachránilo na mori 72 migrantov

NETKY.SK • 3 December 2016, 16:42 • 2 min
Španielsko zachránilo na mori 72 migrantov

MADRID - Lode španielskej námornej záchrannej služby zachránili 72 migrantov pokúšajúcich sa preplávať Stredozemné more na troch malých člnoch.

slovakia

left justify in out

Táto španielska služba dnes informovala, že jedna záchranná loď vyzdvihla desať migrantov v Gibraltárskom prielive, medzi Španielskom a Marokom. Druhá operácia následne zachránila 53 migrantov z ďalšieho plavidla a tretia záchranná loď potom pomohla deviatim ďalším migrantom.

 

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uviedla, že Španielsko prijalo v roku 2015 približne 3850 migrantov, ktorí sa priplavili cez more alebo ktorých zachránili. Ďalší migranti sa snažia získať v Španielsku azyl tak, že preniknú do španielskych enkláv Mellila a Ceuta na území severnej Afriky. Obe mestá sú pre migrantov vstupnou bránou nielen do Španielska, ale do celej EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies