Španielsko si z Lichtenštajnska urobilo trhací kalendár

NETKY.SK • 6 September 2016, 09:51 • 2 min
Španielsko si z Lichtenštajnska urobilo trhací kalendár

LEÓN - Gólovú kanonádu predviedli španielski reprezentanti v pondelkovom súboji kvalifikácie o postup na MS 2018, keď v C-skupine v Leóne deklasovali Lichtenštajncov 8:0. Po dva góly zaznamenali Diego Costa, David Silva a Álvaro Morata, zvyšné dva zásahy pridali Sergi Roberto a Vitolo.

slovakia

left justify in out

"Všetci hráči sú si strojcami vlastného šťastia," začal španielsky kouč Julen Lopetegui netradičnou úvahou svoje pozápasové hodnotenie. Narážal na strelecké prebudenie útočníkov Álvara Moratu a najmä Diega Costu, ktorým to v ostatnom čase príliš nesypalo. "Snažíme sa pomáhať všetkým chlapcom. Diego je skvelý futbalista a dnes to naplno ukázal. Samozrejme, útočníkov všetci posudzujú podľa množstva strelených gólov, sme radi, že Diego aj Álvaro sa dnes presadili dvakrát," doplnil niekdajší brankár tímov CD Logroňés či UD Las Palmas.


"Nielen tréner, ale aj všetci spoluhráči mi dosť pomohli. Vďaka nim sa mi v tomto období celkom darí. Prekonal som zlé časy, no aj počas nich som vedel, že moje góly raz určite prídu," skonštatoval podľa portálu soccerway.com útočník Diego Costa.


"Dúfajme, že takto budeme ďalej pokračovať. Zlepšili sme sa v pressingu a rýchlosti, a z toho pramenili naše góly," nadviazal stredopoliar Koke.


Krídelník Manchestru City David Silva sa pondelkovým "dvojgólovým balíkom" dostal v historickom rebríčku strelcov španielskej reprezentácie na 5. miesto pred Fernanda Morientesa (27). Silva má v tejto chvíli na konte 28 gólov v najcennejšom drese, pred sebou má ešte historicky silné kvarteto Fernando Hierro (29), Fernando Torres (38), Raúl (44) a David Villa (59).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies