Španielsko sa pridalo ku kritike návrhu na európske kvóty migrantov

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 18:35 • 2 min
Španielsko sa pridalo ku kritike návrhu na európske kvóty migrantov

MADRID - Španielsko kritizuje navrhovaný plán, podľa ktorého by sa prisťahovalci do Európy prerozdeľovali do jednotlivých štátov podľa kvót, čím by sa zmiernil tlak na krajiny, teraz zápasiace s obrovským prílevom migrantov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Španielsky minister zahraničných vecí José Manuel García-Margallo vyhlásil, že plán neberie do úvahy veľmi vysokú nezamestnanosť v Španielsku, ktorá dosahuje až takmer 24 percent, a ani úsilie tejto krajiny brániacej ilegálnym prisťahovalcom zo severnej Afriky dostať sa cez Španielsko do ostatných európskych štátov.
     

García-Margallo sa takto vyjadril dnes v Bruseli, kde predstavitelia diskutovali o námornej operácii, ktorá má rozbiť siete pašerákov a prevádzačov posielajúcich migrantov do Európy cez Stredozemné more.
     

Británia, Francúzsko, Estónsko, Maďarsko a Slovensko už kritizovali alebo dokonca zamietli plán kvót, pripomenula agentúra AP.
     

Myšlienkou plánu je, že keď krajina dosiahne maximum, migranti žiadajúci o azyl budú posielaní inde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies