Španielsko prilákalo v júli rekordný počet turistov

NETKY.SK • 21 August 2015, 12:20 • 2 min
Španielsko prilákalo v júli rekordný počet turistov

MADRID - Počet turistov, ktorí pricestovali do Španielska, v júli medziročne vzrástol o 6,3 % na rekordných 8,8 mil. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila v piatok vládna agentúra Frontur.

slovakia

left justify in out

Španielsko láka návštevníkov vďaka slabšiemu euru a ťaží aj z obáv o bezpečnosť v konkurenčných destináciách na Blízkom východe alebo v krajinách ako Tunisko. Za sedem mesiacov roka krajina prilákala 38 mil. turistov, čo predstavuje nový rekord a medziročný rast o 4,7 %.


Služby v cestovnom ruchu tvoria zhruba 11 % výkonu španielskej ekonomiky. Odvetvie predstavuje dôležitý pilier hospodárstva v krajine, ktorú ťaží vyše 22-percentná nezamestnanosť. Najviac turistov do Španielska medzi januárom a júlom pricestovalo opäť z Veľkej Británia a výrazne rástli počty návštevníkov z Francúzska.

 

Viac turistov prišlo aj z USA, Južnej Kórey, Číny alebo Japonska. Španielsky premiér Mariano Rajoy tento mesiac uviedol, že za celý rok 2015 by malo do jeho krajiny pricestovať rekordných 68 mil. ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies