Španielsko predalo dlhopisy za 5 miliárd eur a s nižšími výnosmi

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 13:41 • 2 min
Španielsko predalo dlhopisy za 5 miliárd eur a s nižšími výnosmi

MADRID - Španielsko dnes úspešne predalo dlhopisy za 5 miliárd eur a s nižšími výnosmi ako pri predchádzajúcej aukcii. Informuje o tom agentúra AP, podľa ktorej je to ďalší zo signálov, že investori sú v prípade Španielska optimistickejší.

slovakia

left justify in out

Trhy veria, že vláda v Madride zvládne problémy s dlhmi aj vďaka Európskej centrálnej banke (ECB), ktorá je pripravená nakupovať dlhopisy štátov eurozóny, ak o to požiadajú.

Ministerstvo financií v Madride dnes oznámilo, že získalo 2,44 miliardy eur z predaja 10-ročných dlhopisov s priemerným výnosom 4,92 %, ktorý je nižší ako 5,2 % pri predchádzajúcej aukcii 21. februára.

Okrem toho ministerstvo predalo 5-ročné dlhopisy za 2,01 miliardy eur. Priemerný výnos z nich klesol na 3,57 % zo 4,12 % pri aukcii 7. februára.

A ďalších 569 miliónov eur priniesol Španielsku predaj 3-ročných dlhopisov s priemerným výnosom 2,63 %, čo je menej ako 2,71 % pri januárovej aukcii obligácií s rovnakým termínom splatnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies