Španielsko plánuje zaviesť až 56 percentnú daň z príjmu. Bude z toho profitovať anglická Premier League?

NETKY.SK • 10 Január 2012, 22:08 • 2 min
Španielsko plánuje zaviesť až 56 percentnú daň z príjmu. Bude z toho profitovať anglická Premier League?

Španielsko plánuje zaviesť až 56 percentnú daň z príjmu. Bude z toho profitovať anglická Premier League?

slovakia

left justify in out

imgŠPANIELSKO - Fanúšikovia klubov Barclays Premier League sa môžu začať tešiť na veľké mená, keďže španielska vláda zverejnila svoj plán na zavedenie neuveriteľnej, až 56 percentnej dane pre tých čo zarábajú najviac.

Nová sadzba dane z príjmu by tvrdo zasiahla zahraničné futbalové hviezdy, čo by mohlo viesť k tomu, že budú hľadať riešenie ako neprísť o svoje miliónové mzdy. Práve preto by ich kroky mohli smerovať do najbohatšej ligy na svete - Barclays Premier League.

La Liga zažívala "zlaté časy" počas platnosti starého "Beckhamovho zákona", ktorý bol zavedený tesne predtým, než bývalý záložník Manchestru United prestúpil do Realu Madrid v roku 2003.
Podľa tohto systému zahraniční hráči odvádzali iba 24 percent dane z príjmov, ktorá sa zvýšila v roku 2010. Tento systém bol teraz nahradený novým, ktorý by mohol vydláždiť cestu pre anglické kluby na získanie kvalitných hráčov zo španielskej ligy.

Jose Maria Gay, profesor ekonómie na University of Catalunya, povedal: "Zahraniční hráči budú teraz oveľa drahší. Predtým, vďaka pohodovému Beckhamovmu zákonu, sme boli medzi tými, ktorí zaplatili v tejto oblasti najmenej a teraz patríme medzi tých, ktorí budú platiť najviac. Je to 54 percent a dokonca 56 percent v Katalánsku. Zrušenie Beckhamovho zákona, spolu s nárastom dane z príjmu, je zlý vtip."

Nárast v hornom pásme dane z príjmu na 54 percent (alebo 56 percent v Katalánsku), môže spôsobiť to, že sa hráči ako Cristiano Ronaldo vrátia do anglickej ligy.

imgimg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies