Španielsko navštívilo za sedem mesiacov 38 miliónov turistov

NETKY.SK • 21 August 2015, 18:57 • 2 min
Španielsko navštívilo za sedem mesiacov 38 miliónov turistov

MADRID - Španielsko navštívilo za sedem mesiacov tohto roka rekordných 38 miliónov turistov.

slovakia

left justify in out

Slabé euro a otázka bezpečnosti po dvoch teroristických útokoch v Tunisku v tomto roku, ktorých cieľom boli práve turisti, zvýšili atraktivitu Španielska ako dovolenkovej destinácie. Informovala o tom agentúra AP.

 

Podľa údajov španielskeho úradu pre cestovný ruch sa počet zahraničných návštevníkov v krajine v období január - júl 2015 zvýšil medziročne o 4,7 %. Najviac turistov prišlo do Španielska v sledovanom období z Británie, takmer 9 miliónov.

 

Aj predbežné údaje za júl naznačujú, že to bol rekordný mesiac. Počet zahraničných turistov v Španielsku vzrástol v júli 2015 medziročne o 7,4 % na 8,8 milióna ľudí.

 

Premiér Mariano Rajoy odhaduje, že za celý tento rok by mohlo do Španielska zavítať až 68 miliónov turistov, o 3 milióny viac ako minulý rok, čo by znamenalo, že vlaňajší rekord sa podarí prekonať.

 

Turistický priemysel je kľúčovým odvetvím španielskeho hospodárstva, podieľa sa až 11 % na výkone štvrtej najväčšej ekonomiky eurozóny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona