Španielsko našlo kabínu havarovaného vrtuľníka, 3 členovia posádky sú nezvestní

NETKY.SK • 29 Október 2015, 12:46 • 2 min
Španielsko našlo kabínu havarovaného vrtuľníka, 3 členovia posádky sú nezvestní

MADRID - Španielske ministerstvo obrany oznámilo, že sa našla potopená kabína vojenského vrtuľníka, ktorý sa minulý týždeň zrútil do Atlantického oceánu. Ministerstvo však ešte nemá žiadne správy o osude troch nezvestných členov posádky, dodala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že práce na vyzdvihovaní kabíny na morskú hladinu sa začnú dnes, závisí to však od počasia.


Ministerstvo obrany v stredajšom oznámení takisto uviedlo, že podľa vyšetrujúceho sudcu, ktorý dohliada na pátracie operácie, zatiaľ nie je známe, či sa v kabíne nachádzajú členovia posádky.


Vrtuľník odletel z Mauritánie a zrútil sa vo štvrtok 22. októbra približne 520 kilometrov od svojej cieľovej stanice na treťom najväčšom ostrove španielskych Kanárskych ostrovov, Gran Canaria. Španielske ministerstvo obrany pôvodne mylne informovalo, že posádku zachránilo marocké plavidlo.


Vrtuľník hneď po havárii našla posádka holandského plavidla, ktorá sa ho snažila pripútať tak, aby zostal na morskej hladine. Napriek tomu sa neskôr potopil do hĺbky približne 30-40 metrov. Španielska armáda následne vyslala záchranné plavidlo vybavené ponorkou na diaľkové ovládanie, pomocou ktorej hľadalo presné miesto vraku havarovaného vrtuľníka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies