Španielsko - Kórejská rep. 4:1, Casillasov rekord, prekonal Thurama

NETKY.SK • 31 Máj 2012, 06:15 • 2 min
 Španielsko - Kórejská rep. 4:1, Casillasov rekord, prekonal Thurama

Španielsko - Kórejská rep. 4 1, Casillasov rekord, prekonal Thurama - Futbal Úradujúci futbaloví majstri Európy a sveta zo Španielska zvíťazili v prípravnom medzištátnom stretnutí na neutrálnej pôde vo švajčiarskom Berne nad Kórejskou republikou 4 1.

slovakia

left justify in out

img

Úradujúci futbaloví majstri Európy a sveta zo Španielska zvíťazili v prípravnom medzištátnom stretnutí na neutrálnej pôde vo švajčiarskom Berne nad Kórejskou republikou 4:1. V bránke španielskeho tímu nastúpil Ikar Casillas, ktorý si do štatistiky zapísal rekordnú 95. výhru v reprezentačnom drese.
      Gólman Reale Madrid naskočil do zápasu až v 82. minúte, kedy vystriedal Pepe Reinu, a v tom momente prekonal rekord bývalého francúzskeho obrancu Liliama Thurama. Tridsaťjedenročný Casillas v národom tíme odchytal už 130. duelov, pričom pravidelným členom reprezentácie je od MS 2002. V úlohe kapitána doviedol futbalistov z Pyrenejského polostrova k posledným dvom trofejam na MS 2010 a ME 2008.  
      Španieli, ktorí absolvujú generálku na EURO 2012 v prípravnom zápase s Čínou (3. júna), hrali proti Kórejčanom bez hráčov FC Barcelona. Hráči katalánskeho giganta chýbali celý týždeň na sústredení v Rakúsku kvôli víťaznému finále v španielskom Kráľovskom pohári. Na európskom šampionáte odštartujú Španieli duelom s Talianskom.   

      /Bern/
      Španielsko - Kórejská republika  4:1 (1:1)
      Góly: 12. Torres, 52. Xabi Alonso (11m), 58. Cazorla, 82. Negredo - 43. Kim Do-Heon


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies