Španielsko jednou nohou na MS, na istotu potrebuje bod

NETKY.SK • 12 Október 2013, 12:50 • 2 min
Španielsko jednou nohou na MS, na istotu potrebuje bod

PALMA - Úradujúci majster sveta i Európy má v I-skupine trojbodový náskok pred druhým Francúzskom.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majstri sveta i Európy Španieli potrebujú už len bod na zaistenie si miestenky na budúcoročný futbalový svetový šampionát do Brazílie. Zverenci trénera Vicenteho del Bosqueho v piatok zvládli domáci zápas I-skupiny v Palme, keď zdolali Bielorusko tesne 2:1.

"V našich finálnych prihrávkach boli nepresnosti, ale napokon sme zvíťazili, čo je dôležitý krok k účasti na majstrovstvách sveta. Mali sme šance, ale nedokázali sme skórovať. Až Negredov gól nás upokojil. Je ťažké hrať proti hrádzi desiatich hráčov. Potrebujeme si prihrávať rýchlejšie a do našej hry musíme vniesť väčšiu plynulosť, nie je to však jednoduché," povedal po dueli stredopoliar Xavi Hernández pre španielsku televíznu stanicu Telecinco. 

V Palme svietil dlho nerozhodný stav, skóre otvoril v 61. min práve tvorca hry FC Barcelona Xavi, ktorý strelil svoj 12. reprezentačný gól. Španieli naďalej kontrolovali hru, ale nedostávali sa k zakončeniu. V 78. min Pedro Rodríguez vysunul Sergia Ramosa, ktorého center dopravil hlavou do siete Álvaro Negredo. Útočník Manchestru City venoval svoj gól zosnulej bývalej španielskej testovacej jazdkyni formuly 1 Maríi de Villotovej, ktorú v piatok ráno našli mŕtvu v hoteli. Duel ešte zdramatizoval minútu pred koncom Sergej Kornilenko. 

Španielsko má v I-skupine trojbodový náskok pred druhým Francúzskom, v utorok sa v záverečnom dueli kvalifikácie predstaví v Albacete proti Gruzínsku. Francúzi hostia Fínov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies