Španielsko je po demontáži svojich v šoku, Camacho: Neuveriteľné

NETKY.SK • 14 Jún 2014, 12:06 • 2 min
Španielsko je po demontáži svojich v šoku, Camacho: Neuveriteľné

MADRID - Šok a zdesenie. Španielsko sa po piatkovom debakli svojich futbalistov na úvod MS v Brazílii s Holandskom 1:5 zahalilo do smútku. Aj odborníci ťažko hľadali slová, ktorým by vysvetlili totálne zlyhanie úradujúcich majstrov sveta a Európy.

slovakia

left justify in out

"Toto nikto nečakal, iba ťažko tomu môžem uveriť," povedal bývalý tréner španielskeho národného tímu Jose Antonio Camacho v snahe analyzovať zápas v štúdiu televíznej stanice Tele5. "Všetka česť Holanďanom, ale toto nie je to, čo by sme mali očakávať od šampiónov."
      

Camacho priviedol Španielsko do štvrťfinále šampionátu v roku 2002. "Ak by David Silva dal v čistej šanci v prvom polčase na 2:0, určite by to bol iný príbeh. Ale títo hráči nám v uplynulých rokoch ukázali všetko, preto im musíme veriť, že sa z tejto náročnej situácie dostanú."
      

"La Furia Roja" inkasovala päť gólov v medzištátnom stretnutí prvýkrát od júna 1963, vtedy podľahla Škótsku 2:6. "A mohlo byť ešte horšie, ak by Holanďania v závere využili všetky svoje šance," pripomenul komentátor rozhlasovej stanice Radio Marca, ktorý pred druhým duelom proti Chile očakáva v zostave päť až šesť zmien.
      

V tvrdej paľbe kritiky sa v španielskych médiách ocitli najmä brankár Iker Casillas a strední obrancovia Gerard Pique a Sergio Ramos. Rozhlasová spoločnosť Cadena COPE zároveň spochybnila "nemúdru" logistiku národného tímu. Španieli si totiž rozložili hlavný kemp v chladnej Coritibe, ale na prvý zápas museli cestovať do horúčavy v Salvadore s vysokou vlhkosťou vzduchu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona