Španielsko je ochotné ospravedlniť sa Evovi Moralesovi za oneskorenie letu

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 09:11 • 2 min
Španielsko je ochotné ospravedlniť sa Evovi Moralesovi za oneskorenie letu

MADRID - Španielsko je ochotné ospravedlniť sa Bolívii za minulotýždňový incident, keď spolu s niektorými ďalšími európskymi krajinami zabránilo bolívijskému prezidentovi Evovi Moralesovi prechod cez svoj vzdušný priestor. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ak išlo o nejaké nedorozumenie, nemám problém sa prezidentovi ospravedlniť," uviedol v utorok španielsky minister zahraničných vecí José Manuel García-Margallo.

Bolívia požaduje ospravedlnenie od Španielska, Talianska, Francúzska a Portugalska za uzatvorenie ich vzdušného priestoru pre lietadlo na palube s Moralesom kvôli podozreniam, že by sa v ňom mohol nachádzať bývalý spolupracovník amerických tajných služieb Edward Snowden. Moralesovo lietadlo núdzovo pristálo na letisku vo Viedni.

Organizácia amerických štátov (OAŠ) prijala rezolúciu, ktorou odsúdila 14-hodinové oneskorenie Moralesovho letu a vyzvalo štyri spomenuté európske krajiny, aby "poskytli nevyhnutné vysvetlenie a ospravedlnenie".

Veľvyslanci Bolívie, Kuby, Ekvádoru, Venezuely a Nikaraguy sa v súvislosti s incidentom stretli v New Yorku aj s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona