Španielsko evakuuje veľvyslanectvo v Líbyi

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 15:37 • 2 min
Španielsko evakuuje veľvyslanectvo v Líbyi

MADRID - Španielsko dnes oznámilo, že dočasne sťahuje svojho veľvyslanca a personál ambasády z Líbye, kde prebiehajú zrážky medzi súperiacimi milíciami, ktoré ženú severoafrickú krajinu čoraz viac do chaosu.

slovakia

left justify in out

V utorok 29. júla evakuovali z Líbye 29 španielskych občanov pôsobiacich v krajine a tiež ich rodiny, napísala tlačová agentúra Reuters.
     

"Všetky informácie, ktoré máme, hovoria, že situácia v Líbyi sa veľmi rýchlo oveľa viac zhorší," povedal parlamentu minister zahraničných vecí José Manuel García Margallo.
     

Jedna osoba zostane na veľvyslanectve a dohliadne na archív, pričom španielske konzulárne služby prevezmú Taliansko a Malta, ktoré ponechávajú svoje ambasády otvorené, informoval ďalej šéf diplomacie.
     

Posledné dva týždne bojov medzi súperiacimi milíciami v Líbyi boli najhoršie od občianskej vojny v roku 2011, ktorá zvrhla dlhoročného autokratického vodcu Muammara Kaddáfího. Táto situácia donútila západné vlády, aby nasledovali Spojené štáty a OSN a stiahli svojich diplomatov z Líbye.
     

Od vypuknutia zrážok medzi milíciami pred dvoma týždňami v metropole Tripolis a vo východolíbyjskom meste Benghází zahynulo približne 200 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies