Španielsko do roku 2025 zmrazí letiskové poplatky

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 19:08 • 2 min
Španielsko do roku 2025 zmrazí letiskové poplatky

MADRID - Španielska vláda sa rozhodla, že do roku 2025 zmrazí letiskové poplatky v snahe zvýšiť leteckú dopravu v krajine, ktorú v predchádzajúcich rokoch utlmili práve vysoké poplatky a vleklá hospodárska kríza.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Business Times.
     

Oznámila to dnes ministerka pre verejné práce Ana Pastorová po skončení zasadania kabinetu. Toto rozhodnutie prichádza len tri týždne po tom, ako vláda v Madride schválila predaj 49-% štátneho podielu v národnom leteckom úrade AENA.
     

Podľa analytikov zmrazenie letiskových poplatkov môže síce znížiť príjmy AENA, ale zároveň pomôže zlepšiť jej konkurencieschopnosť, vďaka čomu bude atraktívnejšia pre potenciálnych investorov.
     

AENA vlastní 46 letísk v Španielsku, cez ktoré vlani prešlo 188 miliónov cestujúcich. Okrem toho španielska spoločnosť vlastní aj podiel v londýnskom letisku Luton. Analytici preto odhadujú jej hodnotu na 16 miliárd eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies