Španielsko dnes s cieľom ukončiť patovú situáciu hlasuje v predčasných voľbách

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 10:48 • 2 min
Španielsko dnes s cieľom ukončiť patovú situáciu hlasuje v predčasných voľbách

MADRID - Občania Španielska hlasujú dnes v predčasných parlamentných voľbách, ktoré by mali ukončiť už šesť mesiacov trvajúcu patovú politickú situáciu.

slovakia

left justify in out

Do nej sa kráľovstvo na Pyrenejskom polostrove dostalo po decembrových voľbách, keď ani jedna strana nezískala v parlamente väčšinu alebo spojencov na zostavenie funkčnej koaličnej vlády.

 

Prieskumy verejnej mienky z posledných niekoľkých týždňov však takisto svorne naznačujú, že ani z dnešných volieb nevzíde strana, ktorá by získala dosť hlasov na to, aby vládla sama, analyzuje agentúra AP.

 

To by pre Španielsko pravdepodobne znamenalo ďalšie obdobie zdĺhavých politických rokovaní a zrejme - keby sa nedosiahol pokrok - znovu ďalšie parlamentné voľby.

 

Posledné prieskumy ukazujú na možné víťazstvo konzervatívnej Ľudovej strany (PP), ktorá by síce mohla dostať najviac hlasov, ale ani tak by nemala parlamentnú väčšinu.

 

Politické rokovania by mohli byť skomplikované aj rastúcou podporou novej krajne ľavicovej strane Unidos Podemos (Zjednotení môžeme), ktorá podľa očakávaní skončí v dnešných voľbách ako druhá.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona