Španielsko čaká tento rok nová vlna prepúšťania

NETKY.SK • 18 Január 2013, 08:01 • 2 min
Španielsko čaká tento rok nová vlna prepúšťania

Španielsko čaká tento rok nová vlna prepúšťania - Svet Španielsko čaká tento rok nová vlna prepúšťania. Štvrtá najväčšia ekonomika eurozóny pritom bojuje s rekordnou nezamestnanosťou, ktorá už prekročila hranicu 25 % a patrí medzi najvyššie v Európskej ún

slovakia

left justify in out

img

Španielsko čaká tento rok nová vlna prepúšťania. Štvrtá najväčšia ekonomika eurozóny pritom bojuje s rekordnou nezamestnanosťou, ktorá už prekročila hranicu 25 % a patrí medzi najvyššie v Európskej únii, konštatuje agentúra Reuters.

Španielsky bankový sektor, ktorý bojuje s nesplácanými úvermi a vláda v Madride musela v jeho mene požiadať o záchranný úver z eurovalu, už avizoval, že tento rok prepustí zhruba 12.000 zamestnancov. 

Ďalších 4500 pracovných miest plánuje zrušiť letecká spoločnosť Iberia.

Najnovšie sa k nim pridal americký koncern Procter & Gamble (P&G). Najväčší svetový výrobca produktov pre domácnosť dnes oznámil, že zníži počet zamestnancov v Španielsku približne o 150 ľudí. Dôvodom je začlenenie jeho dcéry Arbora & Ausonia (A&A), ktorá vyrába hygienické potreby, do európskych prevádzok koncernu.

P&G už vlani oznámil, že v rámci reštrukturalizácie a znižovania nákladov zruší vo svojich podnikoch na celom svete tisícky pracovných miest. V Španielsku chce spoločnosť prepustiť najmä úradníkov, ktorí pracujú v kanceláriách A&A v Barcelone a v sieti predajní. Tovární A&A v mestách Montornes, Mequinenza a Jijona sa prepúšťanie nedotkne. O prácu prídu aj zamestnanci kancelárií a distribučnej siete A&A v Portugalsku.

Tržby A&A v Španielsku sa pohybujú nad hranicou 500 miliónov eur a v susednom Portugalsku firma generuje tržby vo výške 100 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies