Bývalého španielskeho bankára našli mŕtveho so strelnou ranou v hrudníku

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 15:19 • 2 min
Bývalého španielskeho bankára našli mŕtveho so strelnou ranou v hrudníku

MADRID - Bývalého šéfa jednej z najväčších španielskych bánk objavili mŕtveho so strelnou ranou v hrudníku v súkromnom poľovníckom sídle na juhu krajiny. Informovala o tom dnes španielska Civilná garda.

slovakia

left justify in out

Agenti vylúčili vraždu a vyšetrujú, či išlo o nehodu alebo samovraždu. Presnú príčinu smrti určí pitva.

 

Miguel Blesa bol riaditeľom sporiteľne Caja Madrid v rokoch 1996 až 2010. V roku 2011 sa banka zlúčila s ďalšími siedmimi domácimi sporiteľňami a vytvorili spoločnosť Bankia SA, ktorá neskôr musela byť znárodnená a zachránená 18 miliardami eur.

 

Svedkovia, ktorí boli s Blesom v súkromnom sídle neďaleko Córdoby, polícii povedali, že opustil skupinu dnes skoro ráno s vysvetlením, že si ide po auto. O chvíľu nato počuli jeden výstrel.

 

Blesa aj bývalý šéf Medzinárodného menového fondu Rodrigo Rato, ktorý šéfoval Bankii v rokoch 2010 až 2012, sa odvolali voči marcovému verdiktu španielskeho najvyššieho súdu, ktorý ich odsúdil na šesť rokov a štyri roky väzenia za zneužitie podnikových kreditných kariet sporiteľne.

 

Šesťdesiatdeväťročný bývalý bankár figuroval aj v procese ohľadom nezvyklých odmien počas jeho pôsobenia v banke Caja Madrid. Taktiež sa objavil v uniknutých dokumentoch panamskej právnickej firmy Mossack Fonseca, ktorú vyšetrovali za manažovanie účtov v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies