Španielsko by v počte nových migrantov mohlo predbehnúť Grécko, turistov na pláži prekvapil čln s migrantmi

NETKY.SK • 11 August 2017, 09:15 • 2 min
Španielsko by v počte nových migrantov mohlo predbehnúť Grécko, turistov na pláži prekvapil čln s migrantmi

MADRID - Španielsko by v počte ilegálnych migrantov, ktorí prichádzajú do krajiny po mori, mohlo tento rok predbehnúť Grécko.

slovakia

left justify in out

Uviedla to spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na Medzinárodnú organizáciu pre migráciu (IOM). Doteraz sa v roku 2017 takýmto spôsobom dostalo do krajiny 8 385 ľudí, čo je o tretinu viac, ako za rovnaké obdobie v predošlom roku. Do Grécka prišlo pre porovnanie 11 713 osôb. Dôvodom stierania rozdielov je, že migranti považujú cestu do Španielska za bezpečnejšiu.

Naposledy v stredu prekvapil turistov pri meste Tarifa na juhu Španielska čln s migrantmi zo subsaharskej Afriky, ktorí sa vylodili na tamojšej obľúbenej pláži. Mnohí z tých, čo volia cestu do Španielska, pochádzajú zo západoafrických krajín, ako sú Senegal, Gambia, Guinea či Pobrežie Slonoviny.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies