Španielskí záchranári dostali po poruche lanovky do bezpečia 111 ľudí

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 16:58 • 2 min
Španielskí záchranári dostali po poruche lanovky do bezpečia 111 ľudí

MADRID/SANTA CRUZ DE TENERIFE - Španielskym záchranárom sa podarilo dnes dostať do bezpečia všetkých 111 ľudí, ktorí po poruche lanovky uviazli na najvyššom končiari krajiny, neaktívnom stratovulkáne Pico de Teide (Pekelná hora, 3718 m) na ostrove Tenerife.

slovakia

left justify in out

Inkriminovaná lanovka sa na cestu na vrchol vydáva zo stanice v nadmorskej výške 2356 metrov, jej konečná je v nadmorskej výške 3555 metrov, odkiaľ už každý záujemca o panorámu musí ostávajúcich viac ako 200 metrov ku kráteru absolvovať pešky.

 

V kabínkach smerujúcich na vrchol, i z neho sa nachádzalo po 35 ľudí, obe zastali vo vzdialenosti asi 400 metrov od konečnej zastávky.

 

Vďaka záchranárom nemuseli pasažieri lanovkových kabínok prenocovať v nich, pretože sa za pomoci lán dostali na zem a následne do bezpečia.

 

Turisti, medzi ktorými bolo viacero detí, prenocovali v horskej chate. Časť z nich prepravil do údolia vrtuľník, iní sa rozhodli absolvovať zostup pešky.

 

Príčiny, ktoré viedli k stredajšiemu ochromeniu lanovky, objasní až vyšetrovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona