Španielski obchodníci s drogami našli nový spôsob, ako pašovať kokaín

NETKY.SK • 4 Február 2014, 15:18 • 2 min
Španielski obchodníci s drogami našli nový spôsob, ako pašovať kokaín

MADRID - Španielski obchodníci s drogami použili nezvyčajne sofistikovaný spôsob prepravy svojho kontrabandu, keď batohy s kokaínom uspôsobili na plavbu a vybavili GPS. Do Španielska sa tak pokúsili prepraviť 900 kilogramov kokaínu. Informovala o tom v pondelok španielska polícia.

slovakia

left justify in out

Polícia pašerákov prekvapila počas plavby na otvorenom mori, čo ich donútilo nahádzať do vody všetky potenciálne kompromitujúce predmety. Nasledujúci deň polícia v pobrežných vodách pri Valencii objavila 37 batohov naplnených kokaínom. Predpokladá sa, že podľa plánov mal kontraband doplávať až na Costa del Sol, andalúzske pobrežie v okolí Málagy. 

Vo svojom vyhlásení polícia uviedla, že v súvislosti s prípadom zadržala piatich Španielov, ktorí sú podozriví z obchodovania s drogami a z prania špinavých peňazí. Okrem drog totiž polícia skonfiškovala aj 72.000 eur, šperky, luxusné hodinky, tri autá a loď.

Veľmi tesné kontakty s bývalými kolóniami v Latinskej Amerike urobili zo Španielska bránu pre vstup kokaínu na územie Európy. V roku 2012 španielska polícia zaistila viac ako 20 ton kokaínu, čo je 41 percent kokaínu zhabaného v tom roku v celej Európe.

Polícia pritom musí byť neustále v strehu pred vynaliezavosťou pašerákov, ktorí drogy neskrývajú už len do škatúľ prepravujúcich banány, ale aj medzi ruže, balíčky s keksami, do parochní, falošných prsníkových implantátov, ale napríklad aj do žalúdka živého labradora.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies