Španielski námorníci na mori zachránili desiatky afrických migrantov

NETKY.SK • 17 August 2016, 16:56 • 2 min
Španielski námorníci na mori zachránili desiatky afrických migrantov

MADRID - Päťdesiat migrantov pochádzajúcich z Maroka a krajín subsaharskej Afriky, ktorí uviazli pri pobreží Stredozemného mora, dostala do bezpečia španielska námorná záchranná služba. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Záchranári v utorok najprv spozorovali jeden nafukovací čln so šiestimi Maročanmi na palube, ktorý vyrazil zo severu Maroka a pre silný vietor uviazol neďaleko španielskeho regiónu Almería. O čosi neskôr objavili v rovnakej oblasti ďalšiu loď, ktorá viezla 34 mužov a desať žien pochádzajúcich z krajín subsaharskej Afriky.

 

Jednej žene ošetrili popáleniny, zdravotný stav zvyšných migrantov je však dobrý, uviedla námorná služba. Všetkých zachránených následne vzala na palubu lekárska loď, ktorá ich previezla do Španielska.

 

Do Španielska sa podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) dostalo vlani po mori 3845 migrantov, čo však predstavuje len nepatrný zlomok z dovedna takmer milióna utečencov, ktorí sa v rovnakom čase doplavili k brehom európskych krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies