Španielski lekári začínajú dúfať v zotavenie zdravotnej sestry nakazenej ebolou

NETKY.SK • 13 Október 2014, 15:37 • 2 min
Španielski lekári začínajú dúfať v zotavenie zdravotnej sestry nakazenej ebolou

MADRID - Riaditeľ madridskej nemocnice, v ktorej liečia španielsku pacientku s ebolou, dnes uviedol, že jej zdravotný stav je stabilizovaný a lekári začínajú pomaly dúfať, že sa zotaví. Oznámila to tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Antonio Andreu vo vysielaní rozhlasovej stanice Onda Cero informoval, že podľa testov, ktoré Terese Romerovej v nedeľu urobili, sa jej výrazne znížila hladina smrtiaceho vírusu. Varoval však, že môžu nastať iné komplikácie a robiť akékoľvek predpovede je príliš riskantné.
     

Ďalšie výsledky testov budú známe počas dneška.
     

Podľa slov riaditeľa je významné, že 15 ľudí, s ktorými prišla nakazená do styku a sú sledovaní v nemocnici, doteraz nevykázalo žiadne známky nakazenia. Zdôraznil, že s pribúdajúcimi dňami sa významne zmenšuje šanca, že sa u nich nákaza prejaví. Dňa 27. októbra by sa ich karanténa mohla skončiť, informoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona