Španielskeho vojnového spravodajcu uniesli povstalci v Sýrii

NETKY.SK • 24 September 2013, 16:40 • 2 min
Španielskeho vojnového spravodajcu uniesli povstalci v Sýrii

MADRID - Vojnového spravodajcu španielskych novín El Periódico uniesla v Sýrii organizácia spájaná s al-Káidou, oznámil dnes španielsky minister vnútra Jorge Fernández Díaz.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo sa podľa jeho slov usiluje zabezpečiť prepustenie 46-ročného skúseného vojnového korešpondenta Marca Marginedasa. Je nezvestný od 4. septembra, keď vozidlo, v ktorom cestoval so svojím vodičom, zastavili ozbrojení džihádisti neďaleko mesta Hamá na západe Sýrie.

Denníku El Periódico, ktorý sídli v Barcelone, sa nedarí sa s Marginedasom spojiť. Podľa novín, ktoré citovala agentúra Associated Press, sa k zodpovednosti nik neprihlásil. Minister nepovedal, ako vie, kto vojnového spravodajcu uniesol. Noviny informovali, že Marginedas vstúpil do Sýrie z Turecka 1. septembra. Išlo o jeho tretiu cestu do krajiny od vypuknutia konfliktu v roku 2011.

Predtým posielal reportáže z Afganistanu, Iraku, Čečenska, Libanonu, Darfúru a Alžírska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies