Španielskeho väzňa vyhlásili za mŕtveho, na pitevnom stole však začal chrápať!

NETKY.SK • 12 Január 2018, 10:01 • 2 min
Španielskeho väzňa vyhlásili za mŕtveho, na pitevnom stole však začal chrápať!

Súdni lekári v španielskom Oviede zažili šok. V pitevni začuli podivné zvuky vychádzajúce z jedného z vakov, v ktorom bolo uložené telo určené na pitvu. Patrilo mužovi z väznice, ktorého niekoľko hodín predtým vyhlásili za mŕtveho a mal na sebe aj poznámky k pitve. Mŕtvy však nebol, ako ukázalo jeho silné chrápanie...

slovakia

left justify in out

Väzeň Gonzalo Montoya Jimenez skolaboval na konci minulého týždňa vo svojej cele. Privolaný lekár už len konštatoval smrť, čo potvrdili ďalší dvaja lekári, píše server Novinky.cz. Bezvládne telo uložili do vaku na mŕtvoly a odoslali do Inštitútu súdneho lakárstva v Oviede.

 

Že sa lekári mýlili, došlo ich kolegom v momente, keď sa z vaku ozvalo silné chrápanie. Väzňa okamžite previezli do fakultnej nemocnice, kde sa mu podľa denníka La Voz de Asturias vrátilo vedomie a začal sa pýtať na svoju ženu.

 

Vyzerá to tak, že by mohlo ísť o vzácny prípad katalepsie, to jest stavu, keď dochádza k strnulosti končatín, zníženej citlivosti na bolesť a utlmerniu životných funkcií, ako je dýchanie. Počas katalepsie tiež dochádza k takzvanému soporu, čo je porucha vedomia ľahšia ako kóma. Pacient je v hlbokom spánku, z ktorého je možné ho prebudiť len na krátky čas, a to intenzívnym podnetom.

 

Jimenez je, zdá sa, v poriadku, v nemocnici však zostáva na pozorovaní.

 

Otázkou zostáva, ako mohli spraviť chybu traja lekári. Podľa španielskych médií to naznačuje, že zvyšní dvaja iba portvdili smrť na papieri a na mŕtveho sa nepozreli.

 

Tiež budú vyšetrovať, ako sa Jiemnez dostal do tohto stavu. Rodina si myslí, že mu vo väzení nedávali potrebné lieky na jeho chorobu. Viac však odhalí až ďalšie vyšetrovanie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies