Španielskeho kráľa Juana Carlosa prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 25 November 2013, 14:36 • 2 min
Španielskeho kráľa Juana Carlosa prepustili z nemocnice

MADRID - Španielskeho kráľa Juana Carlosa dnes prepustili z nemocnice - po štyroch dňoch od ďalšej operácie bedrového kĺbu.

slovakia

left justify in out

Ošetrujúci lekári uviedli, že 75-ročný monarcha sa po zákroku dobre zotavil a môže už znovu robiť všetky dôležité pohyby. Juana Carlosa ešte koncom septembra operovali kvôli infekcii súvisiacej s umelým bedrovým kĺbom, uviedla agentúra DPA. Druhá operácia bedrového kĺbu bola v poradí už deviatou operáciou, ktorej sa kráľ musel podrobiť za tri a pol roka. Po páde na kontroverznej poľovačke na slony v roku 2012 v Afrike mal takmer stále problémy pri chôdzi. Na verejnosti ho bolo väčšinou vídať s barlami.

Zákroky zvýšili obavy verejnosti o jeho zdravie práve v čase, keď povesť paláca zasiahol korupčný škandál kráľovho zaťa Iňakiho Urdangarina.

Španielsky kráľovský palác však odmietol špekulácie, že Juan Carlos možno abdikuje a nahradí ho jeho 45-ročný syn, korunný princ Felipe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies