Španielske úrady už vyše rok pátrajú po výhercovi lotérie, ktorý stratil tiket

NETKY.SK • 17 September 2013, 18:54 • 2 min
Španielske úrady už vyše rok pátrajú po výhercovi lotérie, ktorý stratil tiket

MADRID - Španielske mesto La Coruňa pátra už viac ako rok po potenciálnom milionárovi, ktorý si podal víťazný tiket lotérie v jednom z tamojších obchodov, kde ho však aj stratil.

slovakia

left justify in out

Po prvotnom neúspechu vypátrať výhercu jackpotu 4,7 milióna eur sa radnica rozhodla zverejniť výzvu, aby sa dotyčný prihlásil. Ktokoľvek by si chcel výhru nárokovať, bude musieť poskytnúť údaje, kde a kedy tiket podal. Podaný tiket lotérie žrebovanej 30. júna 2012 našiel jeden zo zákazníkov predajného stánku, ktorý ho odovzdal vedúcemu predajne. Ten informoval úrady o uschovaní víťazného tiketu.

"Budem prvým španielskym starostom, ktorý hľadá milionára, no nie aby od neho žiadal peniaze, ale aby mu ich dal," komentoval neobvyklú udalosť starosta galícijskej metropoly Carlos Negreira. La Coruňa s približne štvrť miliónom obyvateľov je významnou turistickou destináciou, preto možno predpokladať, že si tiket mohol podať aj cudzinec, uviedla agentúra AP. Pátranie po majiteľovi tiketu bude trvať dva roky. Ak sa neprihlási, výhra pripadne osobe, ktorá ho našla a odovzdala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona