Španielske športové inštitúcie chcú Villarovi pozastaviť funkciu

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 16:06 • 2 min
Španielske športové inštitúcie chcú Villarovi pozastaviť funkciu

BARCELONA - Španielske športové inštitúcie požadujú pozastavenie výkonu funkcie pre prezidenta Kráľovskej španielskej futbalovej federácie (RFEF) Ángela Maríu Villara Llonu, ktorého zatkli a vyšetrujú v korupčnej kauze.

slovakia

left justify in out

Vyššia rada pre šport oznámila, že bude žiadať Správny súd Španielska, aby začal disciplinárne konanie voči členom exekutívy futbalovej federácie krajiny, na čele ktorej stojí už takmer tri desaťročia Villar.

Minister pre vzdelávanie, kultúru a šport Iňigo Méndez de Vigo a hovorca španielskej vlády oznámili, že tá je pripravená postarať sa o chod futbalovej federácie, aby španielsky futbal nebol poškodený.

 

"To čo chceme, je garantovať normálny chod inštitúcie, keď prezident a viceprezident sú vo väzení vzhľadom na rozhodnutie sudcu. Chceme poslať odkaz veľkej futbalovej rodine, aby každý vedel, že podnikneme príslušné kroky," povedal minister.

Villar, jeho syn Gorka a Juan Padron - viceprezident RFEF pre ekonomiku, ktorý je zároveň aj prezident futbalovej federácie Tenerife ostávajú vo vyšetrovacej väzbe, žaloba ich viní z falšovania dokumentov, korupcie medzi jednotlivcami a zo sprenevery. Vo štvrtok Národný súd zamietol možnosť kaucie pre spomenutú trojicu. Štvrtý obvinený Ramon Hernández sa môže dostať na slobodu po zložení záruky vo výške 100-tisíc eur. Všetkých štyroch zatkli v utorok pri razii v sídle RFEF,

Polícia v utorok informovala, že podozrieva staršieho Villara z manipulácie zápasov v Španielsku, z čoho mal profitovať jeho syn. Ten pracoval ako právnik pre CONMEBOL (Juhoamerická futbalová konfederácia), pričom spolupracoval s tromi prezidentmi zapletenými v korupčných kauzách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies