Španielske daňové úrady pátrajú po kryptoinvestoroch a ich bankových účtoch

NETKY.SK • 8 Apríl 2018, 20:15 • 2 min
Španielske daňové úrady pátrajú po kryptoinvestoroch a ich bankových účtoch

MADRID – Španielske daňové úrady poslali žiadosti na prístup k informáciám o investoroch s kryptomenami. Túto žiadosť obdržalo viac ako 60 spoločností.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Úrady kontaktovali 16 bánk, asi 12 kryptobúrz a spoločnosti, ktoré prevádzkujú bankomaty na kryptomeny a viac ako 40 firiem, ktoré prijímajú on-line platby v kryptomenách.

 

img

 

Agentúra hľadá akékoľvek informácie o transakciách kryptomien a o subjektoch, ktoré boli v transakciách zapojené. Požadované informácie zahŕňajú identitu klientov, informácie o bankových účtoch a kreditných kartách, ako aj sumy a výmenné kurzy súvisiace s transakciami.

 

Tieto aktivity daňových úradov budú pravdepodobne viesť k formálnejším vyšetrovaniam a monitorovaniu daňových subjektov. Úrady majú v súčasnosti vykonávať analýzu používania kryptomien v krajine.

 

img

 

Správy prichádzajú v dobe, keď sa o kryptomeny zaujímajú daňové úrady na celom svete. Jedným z dôvodov bol aj enormný nárast trhu s kryptomenami, ktorý v januári tohto roku prekonal hodnotu 800 miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies