Španielska zdravotná sestra vyliečená z eboly už nie je v karanténe

NETKY.SK • 2 November 2014, 09:31 • 2 min
Španielska zdravotná sestra vyliečená z eboly už nie je v karanténe

MADRID - Španielska zdravotná sestra, ktorá prekonala ebolu, bola v sobotu prevezená z karantény do nemocničnej izby pre bežných pacientov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Teresa Romerová je prvou osobou, ktorá sa nakazila vírusom eboly mimo západnú Afriku. Nakazila sa pri starostlivosti o dvoch chorých misionárov, ktorí sa vrátili zo západnej Afriky do Španielska. Tí vírusu podľahli, jeden v auguste, druhý z nich v septembri. 
      

Ebola bola u Romerovej zistená začiatkom októbra. Po niekoľkých týždňoch liečby v nemocnici v centre Madridu lekári 21. októbra oznámili, že opakované krvné testy potvrdili, že sestrička nákazu prekonala.
      

Romerová ostáva naďalej v nemocnici, aby sa úplne zotavila. Je však už na normálnej izbe a personál, ktorý sa o ňu stará nepotrebuje ochranný odev predpísaný pri starostlivosti o pacientov s ebolou.
      

Zdravotná sestra sa po niekoľkých týždňoch prvýkrát stretla aj so svojím manželom Javierom Limonom a kolegami z nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies