Španielska vláda vyhlásila núdzový stav kvôli znečisteniu lodným palivom

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 09:22 • 2 min
Španielska vláda vyhlásila núdzový stav kvôli znečisteniu lodným palivom

MADRID - Španielska vláda vyhlásila environmentálny núdzový stav kvôli lodnému palivu, ktoré znečisťuje pláže juhozápadnej časti Kanárskych ostrovov. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K úniku približne 120 kilogramov lodného paliva prišlo pri potopení ruskej rybárskej lode Oleg Najdenov.

Vláda vydala varovanie najvyššieho druhého stupňa po tom, čo analýza španielskeho Oceánografického inštitútu dospela k záveru, že palivo môže poškodiť pôdu.

 

Miestne úrady v sobotu uviedli, že jednu pláž už vyčistili a na ďalších troch v okolí obľúbeného turistického mesta Maspalomas na ostrove Gran Canaria sa pracuje.

 

Ruská loď začala horieť v sobotu minulý týždeň počas kotvenia na Kanárskych ostrovoch. Loď v plameňoch v rámci preventívnych opatrení odtiahli z prístavu na otvorené more. V noci na stredu sa však potopila a palivo z nej vytieklo do vôd Atlantického oceánu. Vrak rybárskej lode skončil v hĺbke 2400 metrov, vo vzdialenosti 24 kilometrov od Kanárskych ostrovov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies