Španielska vláda odmietla uznať kandidáta na katalánskeho prezidenta

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 13:13 • 2 min
Španielska vláda odmietla uznať kandidáta na katalánskeho prezidenta

MADRID - Španielska vláda zamietla plán regionálneho parlamentu v Katalánsku, ktorý chcel zvoliť Jordiho Turulla za katalánskeho prezidenta.

slovakia

left justify in out

Zástupca vlády Roberto Bermúdez de Castro Mur uviedol, že štvrtkové hlasovanie v Barcelone je len ďalšou snahou o získanie nezávislosti regiónu. Pred senátom vyhlásil, že vláda odmietne každého kandidáta, ktorý čelí súdnemu konaniu. Turull je medzi bývalými úradníkmi, ktorí čelia možným obvineniam z rebélie v súvislosti s minuloročnou snahou regionálnej vlády o oddelenie od Španielska.

Sudca najvyššieho súdu, ktorý má na starosti kauzu týkajúcu sa rebélie, plánuje obžalovať podozrivých už v piatok. Turull je od decembrových volieb už tretím kandidátom regionálnej vlády požadujúcej osamostatnenie. Centrálna vláda spravuje Katalánsko z Madridu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies