Španielska vláda avizuje zvýšenie minimálnej mzdy

NETKY.SK • 30 December 2015, 08:32 • 2 min
Španielska vláda avizuje zvýšenie minimálnej mzdy

MADRID - Španielska vláda avizuje, že v roku 2016 zvýši minimálnu mzdu o 1 % na 655 eur mesačne. Nárast by mal prísť po viacerých rokoch stagnácie a miernom náraste v roku 2015.

slovakia

left justify in out

Súčasná vláda očakáva, že ekonomika krajiny v tomto roku posilní o 3,2 %. Obrat v ekonomike a nárast zamestnanosti podľa vlády vytvárajú priestor pre nárast.


Za obdobie uplynulých štyroch rokov sa priemerná mzda ľudí vo veku 16 až 24 rokov zmenšila o 12 %, mzda ľudí vo veku od 25 do 34 rokov klesla o takmer o 5 %. Vyplýva to z údajov, ktoré v novembri zverejnil štatistický úrad v krajine. Úrad taktiež informoval, že v novembri spotrebiteľské ceny klesli o 0,3 % a medziročná jadrová inflácia, ktorá nezahrňuje ceny energií a potravín, bola vo výške 1 %.


Vládnuca konzervatívna Ľudová strana premiéra Mariana Rajoya vyhrala decembrové voľby, nedosiahla však väčšinu. Súčasná vláda nemôže prijímať zásadné legislatívne zmeny, kabinet ale stále môže robiť niektoré procedurálne opatrenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies