Španielska tlač velebila Real po triumfe v Lige majstrov

NETKY.SK • 25 Máj 2014, 13:26 • 2 min
Španielska tlač velebila Real po triumfe v Lige majstrov

MADRID - Španielske médiá velebili futbalistov Realu Madrid, ktorí po sobotňajšom triumfe 4:1 po predĺžení nad mestským rivalom Atleticom po rekordný desiaty raz vyhrali Ligu majstrov.

slovakia

left justify in out

Titulok športového denníka Marca hlásal "La Decima" a narážal tak na fakt, že "biely balet" získal titul európskeho šampióna desiatykrát. V článku "Ramosov zázrak" sa Marca venovala vyrovnávajúcemu gólu stopéra Sergia Ramosa, ktorý padol 150 sekúnd pred vypršaním riadneho hracieho času.
      

Denník AS označil Real za "mužstvo, ktoré sa nikdy nevzdáva" a svojim čitateľom pripomenul niekoľko slávnych zápasov, v ktorých "pusinky" zvrátili nepriaznivý stav a napokon triumfovali. "Takú vieru a charakter, aký ukázali hráči Realu v sobotu večer v Lisabone, sa musí oceniť," uviedol AS.
      

Rozhlasová stanica Cadena COPE pripomenula, že "biely balet" má suverénne najdrahší tím na svete, ale ostatné mužstvá mu môžu závidieť tímového ducha a bojovnosť. Denník El Mundo si vybral za hlavnú hviezdu stredopoliara Realu Garetha Balea. Označil ho za "muža finálových zápasov" a pripomenul, že waleský krídelník rozhodol aj o aprílovom triumfe Realu vo finále Kráľovského pohára nad FC Barcelona (2:1).
      

Médiá na Pyrenejskom polostrove zároveň ľutovali zdolaný tím Atletica, ktorého od celkového víťazstva v najprestížnejšej klubovej súťaži delilo len niečo viac ako dve minúty. "Ich skvelá sezóna si nezaslúžila taký krutý koniec. Pravda je, že Atletico nepredviedlo nijaký oslnivý výkon, ale prehrať 1:4 bolo aj tak kruté," uviedol denník El Pais.
      

Viacerí novinári kritizovali trénera Atletica Diega Simeoneho, ktorý do základnej zostavy zaradil aj útočníka Diega Costu. Rodák z Brazílie reprezentujúci Španielsko nemal doliečené zranenie stehenného svalu a najmä preto vydržal na trávniku v sobotu večer iba úvodných deväť minút. Atleticu potom chýbalo striedanie v predĺžení, kde mali viac síl hráči Realu.
      

Katalánske médiá si zobrali na paškál prezidenta Realu Florentina Pereza. Ten búrlivo oslavoval každý jeden zo štyroch gólov svojho tímu. "Perez sa vôbec nesprával dôstojne, tešil sa ako malý chlapec. Mal by sa vedieť správať na svoj vek," uviedlo barcelonské rádio RAC-1. Televízii TV-3 zase vadila reakcia bývalého španielskeho premiéra Joseho Mariu Aznara, ktorý sa pri oslavách gólov "bieleho baletu" pridal k Perezovi. "Politici by mali byť neutrálni a Aznar taký vôbec nebol," tvrdila TV-3.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies