Španielska Telefónica rokuje o predaji svojej českej dcéry s PPF

NETKY.SK • 15 Október 2013, 17:34 • 2 min
Španielska Telefónica rokuje o predaji svojej českej dcéry s PPF

PRAHA - Španielska telekomunikačná spoločnosť Telefónica rokuje o predaji svojho podielu v českej divízii Telefónica Czech Republic, pod ktorú patrí aj slovenský mobilný operátor O2, s investičnou skupinou PPF. Firma to oznámila investorom v správe určenej pre burzu. Zároveň dodala, že nie je isté, či príde k dohode. Informoval o tom portál iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

"Telefónica, SA, väčšinový akcionár spoločnosti Telefónica Czech Republic, oznámila, že zvažuje strategické alternatívy týkajúce sa jej podielu v spoločnosti Telefónica Czech Republic, vrátane rokovaní s investičnou skupinou PPF bez toho, aby mala isté, že je možné dosiahnuť dohody, alebo aké by boli prípadné podmienky takejto dohody," píše sa v správe určenej investorom.

Telefónica teraz skúma rôzne strategické možnosti pre svoju českú dcéru. Najvhodnejšieho záujemcu by mali vybrať banky Goldman Sachs a Société Générale. Španielsky koncern vlastní v Telefónica Czech Republic 69 %. Celková hodnota českej spoločnosti predstavuje asi 68 miliárd Kč (2,65 miliardy eur). Telefónica Czech Republic je 100-% vlastníkom spoločnosti Telefónica Slovakia, s.r.o., ktorá na Slovensku prevádzkuje telekomunikačného operátora O2. Ku koncu júna mala česká Telefónica 5,1 milióna mobilných zákazníkov. Jej slovenská dcéra prevádzkuje 1,4 milióna mobilných čísiel. Podľa analytikov má krok zmysel. Ako uviedol Borja Mijangos, analytik zo spoločnosti Interdin Bolsa v Madride, Telefónica bude môcť financie získané z predaja využiť na zníženie dlhu a na zlepšenie pozície na ďalšie nákupy, napríklad v Brazílii.
(1 EUR = 25,615 CZK)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies