Španielska Telefónica chce predať českého operátora

NETKY.SK • 15 Október 2013, 09:40 • 2 min
Španielska Telefónica chce predať českého operátora

MADRID - Španielska spoločnosť Telefónica údajne pripravuje predaj aktív v Česku. Spoločnosť chce predať akcie českej Telefóniky v hodnote 3,6 mld. USD. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters s odvolaním sa na troch bankárov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Telefónica už predalo viacero aktív, vrátane svojho írskeho operátora. Spoločnosť si stanovila za cieľ znížiť svoj dlh pod úroveň 47 mld. eur do konca tohto roka. Analytici už dlhší čas predpokladajú, že práve česká Telefónica je určená na predaj. Spoločnosť Telefónica zaznamenala v polovici tohto roku čistý dlh na úrovni 49,8 mld. eur. Podľa dvoch zdrojov agentúry Reuters by aktíva českej Telefóniky mala s najväčšou pravdepodobnosťou odkúpiť česká investičná skupina PPF. Hovorca spoločnosti Telefónica v Španielsku tieto správy odmietol komentovať. Podiel materskej spoločnosti Telefónica v českom operátorovi je v súčasnosti 69,41 %. 

Telefónica pôsobí aj na Slovensku. Prostredníctvom spoločnosti Telefónica Slovakia poskytuje mobilné služby pod značkou O2. Na slovenský trh vstúpila rozhodnutím výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR v roku 2006 a svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies