Španielska prokuratúra sa zaujíma o duel Levante - Zaragoza z roku 2011

NETKY.SK • 25 September 2014, 15:43 • 2 min
Španielska prokuratúra sa zaujíma o duel Levante - Zaragoza z roku 2011

BARCELONA - Španielska prokuratúra vyšetruje duel španielskej futbalovej ligy z roku 2011 medzi Levante a Realom Zaragoza. Zainteresovaní hráči už dostali predvolanie na vypočúvanie v súvislosti s možným ovplyvňovaním výsledku zápasu.

slovakia

left justify in out

Úrad štátneho prokurátora v Madride pre agentúru AP potvrdil, že začal vyšetrovanie a na 3. októbra si pozval zainteresované osoby. Inkriminované stretnutie bolo súčasťou záverečného kola najvyššej súťaže v sezóne 2010/2011 a Zaragoza sa vďaka triumfu 2:1 po dvoch góloch súčasného kapitána Atletica Madrid Gabiho Fernandeza zachránila medzi elitou. 

 

Ak prokuratúra nájde dostatok dôkazov o korupčnom správaní, prípad posunie pred súd. Ovplyvňovanie zápasov je v Španielsku trestným činom a v prípade dokázania viny hrozí previnilcom nepodmienenčný trest odňatia slobody.

 

Levante je aj v súčasnosti účastníkom najvyššej súťaže, Zaragoza hrá v druhej lige od svojho zostupu v roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona