Španielska prokuratúra chce začať vyšetrovanie automobilky VW

NETKY.SK • 19 Október 2015, 18:05 • 2 min
Španielska prokuratúra chce začať vyšetrovanie automobilky VW

MADRID - Španielska prokuratúra požiadala najvyšší súd krajiny o prešetrenie nemeckej automobilky Volkswagen pre škandál spoločnosti s inštalovaním softvéru falšujúceho emisné testy do dieselových motorov.

slovakia

left justify in out

Uviedla to v pondelok agentúra Reuters. Podľa prokuratúry sa mohol Volkswagen previniť aj protiprávnym poberaním dotácií či znečisťovaním životného prostredia emisiami z jeho áut. Nemecká automobilka túto informáciu odmietla komentovať.


Ak by najvyšší súd prípad prevzal, tak by ho posunul vyšetrujúcemu sudcovi a mohlo by trvať mesiace alebo roky, kým by sa začalo súdne konanie, prípad by však mohol byť aj zamietnutý. Podľa Volkswagenu mohlo byť v Španielsku vyrobených 700 tis. vozidiel s nelegálnym softvérom, prevažne značky Seat. Španielska prokuratúra požiadala španielske ministerstvo priemyslu, ktoré bolo počas škandálu v úzkom kontakte s automobilkou, o poskytnutie informácií o prípade. Zároveň požiadala aj automobilku VW o viac informácií týkajúcich sa softvéru, ktorý používala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies