Španielska populácia sa zmenšuje rýchlym tempom, dôvodom je ekonomická kríza

NETKY.SK • 10 December 2013, 17:55 • 2 min
Španielska populácia sa zmenšuje rýchlym tempom, dôvodom je ekonomická kríza

MADRID - Populácia krízou sužovaného Španielska sa zmenšuje rýchlym tempom, pričom v prvej polovici tohto roka z krajiny emigrovalo takmer 260.000 ľudí. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na štátny štatistický úrad (INE).

slovakia

left justify in out

Oproti tomu do krajiny za to isté obdobie prišlo iba 134.312 ľudí, čo znamená, že Španielsko prišlo o 124.915 svojich obyvateľov. Je to o 50 percent viac ako v druhej polovici minulého roka. Ak sa do úvahy zoberie aj štatistika úmrtí a narodení, španielska populácia celkovo klesla o 118.238 obyvateľov. Väčšinu osôb, ktoré opustili Španielsko, tvoria prisťahovalci vracajúci sa do svojich pôvodných vlastí. INE ďalej uvádza, že medzi januárom a júnom odišlo zo Španielska 39.690 obyvateľov. Celková populácia sa tak dostala na úroveň 46,6 milióna osôb.

Stúpajúca miera nezamestnanosti podnietila mladých odborníkov, ako aj pracovníkov s nižšou kvalifikáciou hľadať si zamestnanie v iných európskych a latinskoamerických štátoch. Španielsko sa momentálne začína spamätávať so svojej šesť rokov trvajúcej ekonomickej krízy. Predpokladá sa však, že nezamestnanosť, ktorá je na úrovni takmer 26 percent, bude klesať iba veľmi pomaly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies