Úspešný záťah španielskej polície: Zhabala 2,4 tony kokaínu a zatkla 24 dílerov!

NETKY.SK • 4 Marec 2017, 19:13 • 2 min
Úspešný záťah španielskej polície: Zhabala 2,4 tony kokaínu a zatkla 24 dílerov!

MADRID - Španielska polícia odhalila a zlikvidovala medzinárodný gang priekupníkov drog, keď počas svojej operácie zadržala 24 drogových dílerov a zhabala 2,4 tony kokaínu.

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnej tlačovej konferencii v meste La Coruňa vysvetlil Ricardo Toro, veliteľ policajnej jednotky na boj s obchodovaním s drogami, zadržané osoby patrili k dvom skupinám obchodníkov a drogami napojenými na drogový kartel z kolumbijskej Cúcuty, ktorý sa chcel etablovať v Španielsku.

Toro dodal, že spomínané množstvo zhabanej drogy patrí v Španielsku k najväčším za posledných niekoľko rokov.

Väčšina zadržaných osôb sú Kolumbijčania, zostávajúci sú Španieli. Toro spresnil, že viacero zadržaných sú významné postavy medzinárodného obchodu s kokaínom.

Podľa komuniké úlohou zadržaných bolo prevziať drogu a distribuovať ju Španielsku i v Európe za pomoci áut s dvojitým dnom v batožinovom priestore. Ich cieľom bolo vytvoriť aj novú trasu na prepravu kokaínu do Španielska. Polícia počas akcie zhabala šesť áut s upraveným batožinovým priestorom.

Španielsko je hlavnou bránou pre prevoz drog do Európy, a to vzhľadom na blízkosť severnej Afriky, ktorá je veľkým producentom marihuany, ako aj vzhľadom na napojenie Španielska na Južnú Ameriku, odkiaľ sa pašuje kokaín.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies