Španielska polícia zatkla trénera boxu: Podozrivého vodcu džihádistickej bunky

NETKY.SK • 16 Január 2017, 14:19 • 2 min
Španielska polícia zatkla trénera boxu: Podozrivého vodcu džihádistickej bunky

MADRID - Španielska polícia zatkla dnes marockého trénera boxu podozrivého z riadenia bunky, ktorá šírila propagandu extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) a verbovala militantov pre IS.

slovakia

left justify in out

Španielske ministerstvo vnútra informovalo, že muž zatknutý dnes v meste San Sebastián na severe krajiny bol v kontakte s ďalším podozrivým, zatknutým vo francúzskom Štrasburgu ešte vlani 20. novembra.

 

Tréner boxu býval v byte v San Sebastiáne spolu s mužom neskôr zatknutým v Maroku, ktorý bol podozrivý z prijímania inštrukcií od členov IS, aby podnikal útoky v Európe.

 

V oznámení ministerstva sa uvádzalo, že dnes zatknutý Maročan bol aktívny od roku 2010 a svoje zamestnanie trénera boxu využíval na verbovanie mladých ľudí odsunutých na okraj spoločnosti, aby sa zapojili do džihádistickej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona