Španielska polícia zatkla štyri osoby podozrivé z náboru pre Islamský štát

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 13:56 • 2 min
Španielska polícia zatkla štyri osoby podozrivé z náboru pre Islamský štát

MADRID - Španielska polícia dnes v oblasti Madridu zatkla štyri osoby podozrivé z náboru džihádistov a zo šírenia islamistickej propagandy.

slovakia

left justify in out

Ako s odvolaním sa na španielske ministerstvo vnútra spresnila agentúra AP, španielska polícia dnes podnikla záťah v meste Pinto, kde zatkla dvoch Maročanov. Pri policajnej akcii v meste Ciempozuelos zatkla ďalšieho Maročana a jedného Španiela.


Všetci štyria zadržaní boli členmi organizovanej skupiny, ktorá na internete šírila materiály s extrémistickým obsahom. Okrem toho sú podozriví, že prostredníctvom kontaktov so stovkami ľudí si vyberali tých najvhodnejších kandidátov na radikalizáciu a indoktrináciu.


V posledných rokoch španielska polícia zadržala už desiatky osôb podozrivých zo šírenia džihádizmu a verbovania dobrovoľníkov pre džihádistické jednotky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona