Španielska polícia zatkla podozrivú dvojicu: Chystali džihádistické útoky!

NETKY.SK • 19 November 2016, 17:40 • 2 min
Španielska polícia zatkla podozrivú dvojicu: Chystali džihádistické útoky!

MADRID - Španielska polícia zatkla dnes dvoch mužov marockého pôvodu, ktorí boli údajne ako príslušníci džihádistickej skupiny Islamský štát (IS) pripravení vykonať v Španielsku teroristické útoky.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA o tom informovala s odvolaním sa na vyhlásenie španielskeho ministerstva vnútra.

 

K zatknutiu podozrivých došlo v skorých ranných hodinách v hlavnom meste Madrid a katalánskej obci Roda de Ter. Podľa zverejnených údajov boli obaja "plne začlenení" do štruktúr IS a pripravení zomrieť pri útokoch ako "mučeníci". Veľmi aktívni boli na sociálnych sieťach, kde sa venovali indoktrinácii a radikalizácii iných ľudí, ako aj ich verbovaniu do džihádistických teroristických skupín.

 

Rezort vnútra v tejto súvislosti zdôraznil, že odkedy bol v Španielsku v polovici minulého roka vyhlásený druhý najvyšší stupeň výstrahy pred terorizmom, zatkli na území krajiny už 163 osôb označených za džihádistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies