Španielska polícia zatkla muža podozrivého z prípravy útoku

NETKY.SK • 13 December 2016, 13:11 • 2 min
Španielska polícia zatkla muža podozrivého z prípravy útoku

MADRID - Španielska polícia zadržala muža podozrivého z prípravy samovražedného atentátu, ktorý chcel spáchať v mene džihádistickej organizácie Islamský štát (IS). Španielske ministerstvo vnútra vo svojom dnešnom vyhlásení informovalo, že muža zadržali dnes v meste Segovia v strednej časti krajiny.

slovakia

left justify in out

Podozrivý v minulosti vycestoval do oblastí konfliktov v Afganistana Sýrii. K jeho radikalizácii došlo len nedávno, a to samoštúdiom. Následne začal na sociálnych sieťach aktívne propagovať IS.

 

Pred časom sa muž pokúšal zaobstarať si materiál na samovražedný útok, ktorého terčom mal byť dopravný systém.

 

Podľa ministerstva bol zadržaný muž, pôvodom z baskického mesta Irun, v minulosti súdne trestaný za vraždu francúzskeho občana, ktorú spáchal v roku 1984.

 

Španielske ministerstvo vnútra vo svojom vyhlásení spresnilo, že odkedy bol v krajine v polovici minulého roka vyhlásený druhý najvyšší stupeň výstrahy pred terorizmom, zatkli už 173 osôb podozrivých z džihádistických aktivít.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona