Španielska polícia zatkla kľúčového podozrivého v brazílskom korupčnom škandále

NETKY.SK • 22 November 2016, 13:40 • 2 min
Španielska polícia zatkla kľúčového podozrivého v brazílskom korupčnom škandále

MADRID - Španielska polícia zatkla osobu podozrivú z organizovania údajnej schémy peňažných úplatkov, do ktorej bol zapojený aj brazílsky štátny ropný podnik Petrobras, stavebné firmy a brazílski politici.

slovakia

left justify in out

Španielska pobrežná stráž dnes informovala, že 43-ročného muža identifikovaného iba ako R.T.D. zatkli v hoteli v hlavnom meste Madrid niekoľko dní po jeho príchode zo Spojených štátov, kam ušiel z Brazílie.

 

V policajnom vyhlásení sa uvádza, že Brazília pátra po uvedenom mužovi pre obvinenia z prania špinavých peňazí, organizovania zločineckej skupiny a podplácania. Podľa policajného vyhlásenia je tento muž pokladaný za osobu zodpovednú za schému úplatkov, vyplácaných ako odmena za verejné a súkromné pracovné kontrakty.

 

Polícia uviedla, že ide o právnika brazílskeho koncernu Odebrecht, podozrivého z preprania špinavých peňazí vo výške viac ako 15 miliónov dolárov od Petrobrasu cez politické strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies