Španielska polícia zatkla dvoch mužov podozrivých z propagovania džihádu pre IS

NETKY.SK • 11 Október 2016, 13:41 • 2 min
Španielska polícia zatkla dvoch mužov podozrivých z propagovania džihádu pre IS

MADRID - Španielska polícia zatkla dnes dvoch ľudí podozrivých z toho, že sú kľúčovými osobami v šírení propagandy a získavania nových podporovateľov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Štátna polícia vo vyhlásení uviedla, že podozrivých, oboch marockého pôvodu, zatkla na severe Španielska - jedného v prístavnom meste Gijón a druhého v pobrežnom meste San Sebastián.

Podľa vyhlásenia polície boli obaja muži plne začlenení do štruktúry ozbrojeného Islamského štátu a boli veľmi aktívni na internete, kde vychvaľovali činnosť IS a zverejňovali videá z jeho útokov. Polícia dodala, že muži získavali nových militantov a povzbudzovali jednotlivcov na podniknutie útokov.

 

Polícia ďalej uviedla, že od roku 2015 v Španielsku zatkli 120 podozrivých aktivistov za džihád a že španielski agenti pomohli zatknúť 30 ďalších džihádistov v iných krajinách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies