Španielska polícia zatkla 3 ľudí v súvislosti s telefonickou hrozbou lietadlu

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 18:49 • 2 min
Španielska polícia zatkla 3 ľudí v súvislosti s telefonickou hrozbou lietadlu

MADRID - Španielska polícia informovala o zatknutí dvoch mužov a ženy, ktorých podozrieva, že sa kvôli ich telefonátu muselo linkové lietadlo vrátiť z cesty do Brazílie nazad na madridské letisko, odkiaľ odštartovalo.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo 14. decembra. Španielska letecká správa vtedy mala telefonát, v ktorom sa hlas zo záznamu vyhrážal letu smerujúcemu z madridského letiska Bajaras do Brazílie. Povedal pritom po španielsky, že "dnes zomrú ľudia" a po arabsky "Alláh je veľký", informovala tlačová agentúra AP.

 

Na palube lietadla bolo 315 cestujúcich a 16 členov posádky. Lietadlo dostalo inštrukcie k návratu a nazad do Madridu ho odprevadili stíhačky španielskych leteckých síl.

 

V Madride uzavreli letiskovú dráhu, na ktorej stroj pristál, a cestujúcich aj náklad podrobili dôkladnej prehliadke. Polícia však neobjavila žiadne výbušniny, išlo o planý poplach.

 

Vyšetrovanie ju priviedlo k trojici ľudí, ktorých zatkli v kastílskom meste Cuenca, uviedla v dnešnom vyhlásení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies